O notiţă a lui Albert Einstein, în care acesta explica care este secretul fericirii, s-a vândut la o licitaţie cu 1.5 milioane de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 27 octombrie 2017 3136 afişări

În noiembrie 1922, Einstein călătorea din Europa în Japonia pentru pentru a preda câteva lecţii pentru care a fost plătit cu 2000 de lire de către gazdele japoneze, conform cărţii biografice "Einstein: his life and universe", scisă de Walter Isaacson, autorul cărţii "Steve Jobs".

O notiţă a lui Albert Einstein, în care acesta explica care este secretul fericirii, s-a vândut la o licitaţie cu 1.5 milioane de dolari

În această călătorie, bărbatul de 43 de ani a aflat că a primit premiul Nobel pentru fizică. Vestea s-a răspândit şi mii de oameni au vrut să-l vadă pe laureatul premiului Nobel. Einstein, impresionat, dar şi ruşinat de atenţia primită, şi-a notat gândurile pe un caiet în camera de hotelului Imperial Hotel din Tokyo.

Un curier a venit cu un colet. El "fie a refuzat bacşişul, conform culturii japoneze, fie Einstein nu avea schimbat", potrivit AFP. În schimb, fizicianul a scris două notiţe pe care le-a dat curierului. "Dacă ai noroc, aceste hârtii vor valora ceva în viitor", ar fi spus Einstein, potrivit vânzătorului notiţelor, un cetăţean german din Hamburg, care ar fi rudă cu curierul.

Aceste notiţe s-au vândut la licitaţie pentru o sumă combinată de 1.8 milioane de dolari. "O viaţă calmă şi modestă aduce mai multă fericire decât căutarea succesului combintată cu o nelinişte constantă", a scris Einstein pe notiţa care s-a vândut cu 1,5 milioane de dolari. Iniţial, valoarea estimată pentru notiţă era de doar 5000-8000 de dolari.

Pe a doua notiţă era scris "Acolo unde există voinţă, există şi o cale" şi a fost vândută cu 240.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.