Nu a putut ţine pasul la ora de matematică, aşa că a dezvoltat o aplicaţie care să îl ajute. Acum are 30.000 de clienţi

Postat la 25 iunie 2017 257 afişări

Nu a putut ţine pasul la ora de matematică, aşa că a dezvoltat o aplicaţie care să îl ajute. Acum are 30.000 de clienţi

În timpul primului an de liceu, Amit Kalra a început să rămână în urmă la orele de matematică. Nu era însă vorba de lipsuri: Kalra, în vârstă de 16 ani, fusese recent transferat la o şcoală unde trebuia să urmeze un curs pe care îl absolvise deja. Până a reuşit să îşi convingă părinţii să îl retrimită la vechea şcoală, el rămăsese în urmă cu materia.

"M-am chinuit puţin", a povestit Kalra celor de la Business Insider. "Eram pe cont propriu, nu mai ştiam pe nimeni de la curs."

Majoritatea copiilor ar fi renunţat, dar Kalra a decis să construiască o aplicaţie care să îl ajute la teme.

Astfel, în mai 2015 el a început să lucreze la ceea ce a devenit astăzi aplicaţia iOS 6284 Calc. Nu seamănă însă cu nicio altă aplicaţie de calcul, fiind realizată special pentru cursurile urmate de tânăr.

Chiar dacă nu avea prea multe studii în domeniul limbajelor de programare, Kalra a petrecut săptămâni întregi citind manuale şi exersând. Astfel, el a reuşit să lanseze aplicaţia în mai puţin de 6 luni.

Până în prezent, 6284 Calc a fost descărcată de peste 30.000 de utilizatori. A atras chiar şi atenţia celor de la Apple, care l-au invitat la conferinţa anuală a developerilor din 2016.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutare,
aplicatie,
clienti,
dezvoltare,
matematica,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.