Noul refugiu Călţun: vechiul şi noul se întâlnesc în inima munţilor Făgăraş - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 martie 2016 390 afişări

La prima vedere, Călţun pare a fi un refugiu din Alpi, cu arhitectură uşor futuristă ce se potriveşte de minune cu peisajul uluitor. Aflat la 2.160 de metri, în apropierea vârfului Negoiu, refugiul de 37,5 de metri pătraţi a fost gata în toamna anului 2014, graţie unei echipe de şapte profesionişti şi 48 de voluntari implicaţi, împătimiţi ai muntelui, printre care şi arhitectul Marius Miclăuş, de la Archaeus Foundation.

Potrivit designist.ro, refugiul înseamnă şi cel mai înalt amplasată structură (la 2.160 metri) construită din CLT – cross laminated timber (material sustenabil) – din centrul si estul Europei. Uimitor este şi modul în care a fost ridicată în condiţii vitrege: a fost nevoie de ajutorul unui elicopter, a opt tone de cherosen şi al celor mai buni piloţi ai Ministerului de Interne.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fagaras,
munte,
galerie foto,
inima,
intalnire
/arta-si-societate/lifestyle/noul-refugiu-caltun-vechiul-si-noul-se-intalnesc-in-inima-muntilor-fagaras-galerie-foto-15117272
15117272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.