Motivul economic din spatele tatuajelor pe care le au membri cartelurilor de droguri - GALERIE FOTO

Postat la 14 ianuarie 2017 558 afişări

V-aţi întrebat vreodată de ce membri unor carteluri de droguri sunt tatuaţi din cap până în picioare? Un răspuns surprinzător vine de la Tom Wainwright, autorul volumului "Narconomics", carte ce analizează economia subterană din America de Sud.

Vezi aici fotografii cu membri cartelurilor din America de Sud

Wainwright explică faptul că în spatele acestor tatuaje stă de fapt un motiv de ordin economic: "Gândiţi-vă astfel: cât de greu ar fi să găsiţi un loc de muncă dacă aţi avea astfel de tatuaje? Este logica pe care se bazează şi cartelurile - este un branding al angajaţilor", explică autorul. "Asta asigură două lucruri: în primul rând, că membrul nu va putea să plece în altă parte; în al doilea rând, ca o consecinţă a primei idei, un angajat fără alte opţiuni de angajare este un angajat mai ieftin, pe care poţi să în controlezi mai uşor."

Practica tatuării acestor membri nu se regăseşte doar în America de Sud; şi Yakuza, mafia japoneză, recurge la astfel de gesturi pentru a-şi asigura fidelitatea membrilor găştii.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/motivul-economic-din-spatele-tatuajelor-pe-care-le-au-membri-cartelurilor-de-droguri-galerie-foto-16060494
16060494
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.