Moda piscinelor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 august 2017 211 afişări

Loc care permite proprietarului să îmbine utilul cu plăcutul, relaxându-se în timp ce face mişcare, piscina se conformează şi ea, ca şi casa din care face parte, unor stiluri la modă la vremea construcţiei. Aşadar, ce se poartă în materie de piscine? Se poartă aşa-zisele ”piscine ascunse“, scrie The Telegraph, care le permit proprietarilor să utilizeze spaţiul în alte scopuri atunci când nu au chef de o baie.

Moda piscinelor

Acestea sunt construite în încăperi cu podea retractabilă, care poate servi drept ring de dans ori spaţiu unde cântă orchestra la petreceri, iar când se doreşte o partidă de înot podeaua se strânge ori coboară. Altora le plac piscinele-vitrină, cu pereţi de sticlă, ori cele care dau impresia de nemărginire, aşa-numitele ”piscine infinite“.

Un exemplu spectaculos în acest sens este Pure Turquoise, o proprietate de pe Jumby Bay, o insulă particulară din apropiere de Antigua, care se poate închiria pentru 35.000 de dolari pe noapte. Piscina infinită se poate, de asemenea, termina într-o cascadă pe una sau două laturi. La modă sunt şi piscinele suspendate, cum ar fi cele din complexul Zil Pasyon din Seychelles, unde vilele au bazine de înot amenajate în tavanul sufrageriilor, ori cea care uneşte două dintre turnurile complexului rezidenţial Embassy Gardens din Londra. Tot cu piscina pe tavan este şi o vilă din Quinta do Lago, din regiunea Algarve din Portugalia, dar în acest caz bazinele sunt construite la nivelul solului şi servesc drept ferestre unor încăperi situate la subsol.

Pentru cei mai grijulii cu natura, există şi opţiunea iazului personal în loc de piscină, ceea ce îi scuteşte de diverse costuri cu produse de curăţare a apei, încălzire ori de bătaia de cap cu acoperitul acesteia pe timpul iernii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.