Mâncarea care pică din cer, la propriu, două zile pe an. E considerată o delicatesă

Postat la 13 iunie 2017 366 afişări

În fiecare primăvară, locuitorii din Oaxaca aşteaptă venirea chicatanas - o furnică zburătoare care a devenit o adevărată delicatesă în multe restaurante de lux.

"Plouă cu furnici, la propriu", povesteşte Gabriel Hernandez Cruz, un profesor care locuieşte la marginea oraşului situat în sudul Mexicului. "Cad din cer, aşa că e uşor să le strângi în grămezi şi apoi să le pui pe plită."

Furnicile zburătoare, numite chicatanas, părăsesc cuibul şi încep să zboare la altitudine mică. "Nici nu sunt greu de prins", explucă Cruz. "Sunt lente şi de cele mai multe ori se prăbuşesc pe pământ, dar copiilor le place să alerge după ele şi să le adune."

Ele apar însă doar două zile pe an, acesta fiind şi motivul pentru care lumea e atât de nerăbdătoare. Chef Ricardo Arellano îşi aduce aminte cum le gătea mama sa: "Le punea pe tortilla, alături de boabe de fasole şi brânză", povesteşte el.

Sursa: BBC

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.