Le Bistrot Français aderă la una dintre cele mai exclusiviste organizaţii de hoteluri şi restaurante operate individual din lume

Autor: Georgiana Călin Postat la 12 septembrie 2017 81 afişări

Restaurantul bucureştean Le Bistrot Français anunţă aderarea la Relais & Châteaux, asociaţia internaţională dedicată excelenţei în industria ospitalităţii.

Le Bistrot Français aderă la una dintre cele mai exclusiviste organizaţii de hoteluri şi restaurante operate individual din lume

Le Bistrot Français este prima proprietate din România acceptată în exclusivistul grup ce aduce împreună cele mai rafinate hoteluri şi restaurante deţinute şi operate individual din lume. Restaurantul a cărui amenajare elegantă este pusă în valoare de către colecţia impresionantă de tablouri ale clasicilor români - Nicolae Tonitza, Rudolph Schweitzer-Cumpăna, Eustaţiu Stoenescu şi mulţi alţii -, evaluată la peste 150,000 de Euro, şi-a depus candidatura la începutul acestui an şi a primit statutul de membru după câteva luni de evaluări incognito.

 

Cu o serie de standarde extrem de înalte, organizaţia beneficiază de 10 inspectori foarte exigenţi şi bine pregătiţi, care călătoresc în întreaga lume şi verifică aplicanţii, filtrându-şi experienţele printr-o listă de peste 300 de criterii. Fiecare evaluare se soldează cu un raport ce depăşeşte 10 pagini, a cărui acurateţe este confirmată atât de către oaspeţii clubului, cât şi de către .departamentul de control al calităţii, cu sediul la Paris. După ce toate etapele sunt îndeplinite cu succes, procesul de aderare îşi primeşte verdictul în cadrul întâlnirii comitetului director, unde acceptarea în organizaţie este supusă la vot. “Odată trecută această procedură, proprietatea trebuie să demonstreze consecvenţă în oferirea unei experienţe complexe, definite prin cinci criterii: gustul local pregnant, reprezentativ pentru cultura zonei, sufletul proprietarului - al omului dedicat, cunoscător, implicat în toate aspectele businessului -, spiritul familiei - al apropierii de oaspeţi şi al colaborării cu celelalte stabilimente din grup -, celebrarea simţurilor - ilustrată prin atenţia la detalii, o coreografie studiată şi un simţ dezvoltat al perfecţiunii - şi, nu în ultimul rând, trezirea artistului interior - a eului care conduce oaspeţii printr-o călătorie a emoţiilor şi a plăcerilor -. Acest ADN al rafinamentului este extrem de important pentru procesul de recrutare. Poţi fi foarte bun în ceea ce priveşte calitatea, dar, dacă nu îndeplineşti aceste criterii ale experienţei Relais & Châteaux, nu poţi face parte din familia noastră”, a declarat Jean-François Ferret, CEO al Relais & Châteaux, pentru site-ul Skift.

 

Odată cu intrarea în club, Le Bistrot Francais primeşte acces şi la Academia Relais & Châteaux, un centru de training şi formare profesională, care urmăreşte dezvoltarea abilităţilor personalului restaurantelor incluse în organizaţie, crescând gradul de retenţie şi stimulând mobilitatea angajaţilor, care au acum ocazia să facă stagii de practică şi perfecţionare în bucătării premiate, din întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.