Istoria incredibilă a ursuleţului de pluş: rolul crucial jucat de un preşedinte american

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 aprilie 2017 411 afişări

Cu toţii ştim cum arată ursuleţii de pluş, dar v-aţi întrebat vreodată cine a inventat această jucărie?

Istoria incredibilă a ursuleţului de pluş: rolul crucial jucat de un preşedinte american

Povestea ursuleţilor de pluş începe în 1902, atunci când preşedintele american Theodore Roosevelt, aflat la vânătoare, a refuzat să împuşte un urs brun de Louisiana. Mai mult ziare locale au relatat întâmplarea, iar un meşter din zonă a realizat doi urşi umpluţi cu pluş pe care i-a numit "Teddy's Bears".

La scurt timp, toată lumea voia câte o jucărie similară; tot mai multe companii au început să scoată pe piaţă ursuleţi de pluş, iar în timp numele s-a schimbat din "Teddy's bear" în "Teddy bear", aşa cum este numită şi astăzi jucăria în Statele Unite.

În 1992, ursul brun de Louisiana a fost inclus pe lista speciilor pe cale de dispariţie; la acel moment, mai existau doar 120 de exemplare. Acest lucru s-a schimbat însă recent: la începutul acestui an, autorităţile au anunţat că în Lousiana trăiesc acum peste 740 de urşi bruni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.