Invenţii excentrice aşa cum numai un britanic îi putea trece prin cap (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 octombrie 2014 470 afişări

De invenţii năstruşnice lumea nu duce lipsă, dar unele dintre ele chiar au o oarecare utilitate practică, ca în cazul celor care îi aparţin britanicului Dominic Wilcox.

Invenţiile sale includ, scrie The Guardian, un pat cu salteaua în formă de corp omenesc, condeiul pentru nas ce poate fi folosit pe ecranul tactil al telefonului atunci când posesorul are mâinile ude, pantofii care te duc acasă, prevăzuţi cu leduri în zona degetelor şi tehnologie GPS, ori umbrela ghiveci, unde se pot pune plăntuţe pe care proprietarul le udă când o foloseşte pe timp de ploaie.

Un alt obiect creat de Wilcox, de data aceasta pentru o licitaţie în scopuri caritabile, este coşul de gunoi cu xilofon. Instrumentul muzical este instalat pe coş sub forma unei spirale pe care coboară o biluţă de metal, producând sunete melodioase ori de câte ori cineva deschide capacul.

În fine, o altă invenţie a excentricului este un dispozitiv auditiv care permite ca urechea stângă să audă sunetele pe care în mod normal le aude urechea dreaptă şi invers. Efectul, pentru cel care foloseşte dispozitivul, este de dezorientare, cum era şi normal, însă Wilcox susţine că merită încercată experienţa, măcar de curiozitate, ba chiar că în timp organismul s-ar putea adapta la acest mod nou de a recepta sunetele.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/inventii-excentrice-asa-cum-numai-un-britanic-ii-putea-trece-prin-cap-galerie-foto-13377375
13377375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.