Înainte şi după: imagini incredibile surprinse în Amatrice, oraşul distrus de cutremurul din Italia - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 26 august 2016 2069 afişări

Imaginile prezintă zone turistice din oraşul Amatrice din Italia, distrus de puternicul seism de miercuri, în urma căruia peste 260 de oameni au murit.

Pe 24 august, primarul din Amatrice a declarat în faţa presei locale: "Oraşul nu mai este". Turnul cu ceas, din secolul 13, blocat la ora 03:36 a.m, exact momentul în care a avut loc cutremurul, şi câteva ziduri pe care se mai zăresc urme ale afişelor festivalului sunt tot ce a mai rămas în picioare.

Oraşul Amatrice, bijuterie medievală a Italiei, era celebru pentru pitorescul mediu rural italian, dar şi pentru unul dintre cele mai apreciate preparate culinare din lume - pastele all'amatriciana. Amatrice se pregătea de sărbătoare. În acest weekend, urma să aibă loc a 50-a ediţie a festivalului anual dedicat spaghetelor all'amatriciana, care era şi unul dintre motivele pentru care în oraş se aflau mulţi turişti.

Pentru a veni in ajutor, italienii au dat startul unei campanii prin care câte un euro va fi donat la Crucea Roşie, pentru fiecare farfurie de paste all'amatriciana vândută în orice restaurant din Italia. Chiar dacă oraşul nu mai este, tradiţia va rămâne, promit aceştia.

Sursa: BoredPanda

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.