În caz de incendiu, trageţi un pui de somn

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 28 mai 2016 275 afişări

În caz de incendiu, trageţi un pui de somn

În caz de incendiu, trageţi un pui de somn. Urmat de oameni, un asemenea îndemn ar duce, cel mai probabil, la moartea lor, însă pentru un mic animal insectivor din Australia reprezintă soluţia salvatoare.

Atunci când au loc incendii de vegetaţie, animalul, numit echidnă cu cioc scurt, un mamifer ţepos ce aduce cu un arici, nu o rupe la fugă speriat, ci intră într-o stare de toropeală, în care metabolismul încetineşte şi temperatura corpului scade, după cum arată cercetări recente întreprinse de oameni de ştiinţă de la University of New England din statul australian New South Wales, scrie BBC.

Acest mecanism de reacţie le permite să reziste la creşterile de temperatură din timpul incendiilor şi la zilele de aşteptare după trecerea dezastrului până când insectele, în special furnicile, cu care se hrănesc se întorc în zona afectată, susţin cercetătorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incendiu,
caz,
pui,
somn,
animal
/arta-si-societate/lifestyle/in-caz-de-incendiu-trageti-un-pui-de-somn-15385531
15385531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.