Imagini fantastice cu insectele care luminează peşteri: "Mă simţeam de parcă aş fi pe Pandora" - GALERIE FOTO

Postat la 07 ianuarie 2018 326 afişări

Fotograful australian Shaun Jeffers a petrecut un an încercând să captureze modul în care insectele luminoase "aprind" peşterile din Noua Zeelandă.

Tânărul de 26 de ani, originar din Liverpool, Marea Britanie, a povestit celor de la Mail Online că avea sentimentul de a fi pe altă planetă: "Nu experimentasem aşa ceva până atunci, şi este dificil să descriu în cuvinte ce am văzut; stăteam în întuneric, privind aceste insecte luminoase, şi mă simţeam de parcă aş fi pe Pandora, planeta din Avatar."

Viermii luminoşi, denumiţi Arachnocampa luminosa, trăiesc doar în Noua Zeelandă şi emit o lumină fosforescentă pentru a atrage prada.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/imagini-fantastice-cu-insectele-care-lumineaza-pesteri-ma-simteam-de-parca-as-fi-pe-pandora-galerie-foto-16918955
16918955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.