Idei de afaceri: ce trebuie să facă un artist culinar de succes (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 18 ianuarie 2014 282 afişări

Arta culinară poate însemna mai mult decât măiestria preparării mâncărurilor, după cum o dovedesc Matthew şi Jennifer Carden, doi soţi din California.

El este fotograf care realizează imagini pentru cărţi de bucate şi cataloage de preparate culinare, iar ea este specialistă în "cosmetizarea" alimentelor pentru fotografii. Cei doi s-au hotărât să deschidă în urmă cu doi ani o galerie de artă denumită "Super Fresh Food Art Gallery", dedicată culturii contemporane a mesei.

Operele expuse nu sunt însă simple tablouri cu fructe pe platouri, arată San Francisco Chronicle. Unele prezintă diverse scene de viaţă, unde figurine de jucărie interacţionează cu alimente, cum ar fi o lucrare în care nişte omuleţi îşi văd de treabă în jurul unui fagure de miere (vezi galeria foto), o alta cu omuleţi ce înoată sau se relaxează pe marginea unei piscine care este de fapt gura unui pahar cu mied, ori schiori alunecând printre bombonele colorate. O altă lucrare expusă a fost realizată prin fotografierea unor machete de maşini în faţa unor restaurante de tip fast-food, ca şi cum maşinuţele ar fi fost parcate în faţa acestora de proprietarii ce vor să-şi cumpere de mâncare de la localurile respective.

Exponatele din galerie sunt completate de o gamă de acuarele realizate de Cara Brown, ce prezintă deserturi cum ar fi ecleruri sau tarte cu fructe, ori lucrări ale unui artist specialist în mozaicuri, Jim Bachor (vezi galeria foto), care, inspirat de mozaicurile cu scene cotidiene descoperite la Pompei, a creat la rândul său o serie de mozaicuri închipuind produse alimentare sau băuturi moderne cum ar fi chipsuri sau cafea.

Proprietarii galeriei au planuri mari pentru acest an, dorind să extindă expoziţia cu noi lucrări, datorită succesului de care aceasta s-a bucurat până acum.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/idei-de-afaceri-ce-trebuie-sa-faca-un-artist-culinar-de-succes-galerie-foto-11922898
11922898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.