Goana după aur în Vestul sălbatic, varianta 2014 (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 iulie 2014 86 afişări

Acum mai bine de o sută de ani, un american excentric promitea prin testament impresionanta sa avere câştigătorului unei partide din jocul său preferat, desfăşurată însă pe teritoriul Statelor Unite ale Americii pe post de tablă de joc.

Goana după aur în Vestul sălbatic, varianta 2014 (VIDEO)

Dacă acest excentric nu a trăit decât în paginile cărţii lui Jules Verne, un alt excentric american, de data aceasta contemporan, îi mână în luptă pe cei interesaţi cu ajutorul Twitter. Ascuns sub numele @HiddenCash (bani ascunşi), acesta a intrat în atenţia publicului când a început să ascundă plicuri cu câte o sută de dolari în diverse locuri din San Francisco, Oakland şi San Jose, anunţându-şi intenţia pe Twitter, unde lăsa şi indicii pentru ca doritorii să le poată găsi. Găsitorii erau rugaţi să se fotografieze cu banii din plic şi să posteze poza, bineînţeles, pe aceeaşi reţea de socializare online.

Asemenea gesturi au atras atenţia presei, care a reuşit să afle cine se ascunde sub pseudonimul @HiddenCash: un om de afaceri care a făcut avere din imobiliare în zona San Francisco, pe numele său Jason Buzi. El a declarat că încearcă să ajute într-un fel pe cei ce au nevoie de bani, lucru pe care orice om bogat ar trebui să-l facă, avertizând însă că lumea nu trebuie să aştepte ajutor sau să-i ceară direct lui, ci să se străduiască în continuare să-şi câştige banii pe cont propriu.

Totodată, omul de afaceri a recunoscut că acţiunea desfăşurată prin intermediul Twitter a pornit ca o glumă şi că, pe lângă banii oferiţi în acest mod, face şi donaţii caritabile clasice. Între timp, fenomenul @HiddenCash a luat amploare, întrucât cei doritori să se prindă în joc au deja ocazia să o facă şi la Las Vegas, Houston, Chicago, New York, Mexico City sau chiar Londra.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/goana-dupa-aur-in-vestul-salbatic-varianta-2014-video-12943145
12943145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.