Gătitul acasă modifică bucătăriile

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 21 ianuarie 2017 125 afişări

Gătitul acasă modifică bucătăriile

Atenţia sporită acordată mâncărurilor sănătoase determină tot mai multă lume să-şi gătească acasă, considerând această activitate una relaxantă, ceea ce influenţează şi tendinţele în materie de proiectare şi echipare a bucătăriilor, scrie Wall Street Journal.

Se constată o creştere a cererii pentru bucătării de lux suficient de mari cât să aibă spaţiu şi pentru el, şi pentru ea, deoarece multe cupluri decid să nu mai lase gătitul doar în seama unuia dintre membri. Bucătăriile de tip nou trebuie prevăzute cu două sau chiar trei seturi identice de electrocasnice şi zone distincte de preparare a hranei, pentru ca bucătarii să se poată desfăşura fără să se încurce unul pe altul.

Dezvoltatorii imobiliari şi brandurile de lux din domeniul electrocasnicelor afirmă că bucătăria începe să ia din spaţiul alocat sufrageriei, acum că un număr mai mare de familii îşi prepară mesele împreună. Amenajarea unei bucătării de tip nou, în care fiecare bucătar din familie să-şi poată vedea de pasiunea lui, poate costa de la 100.000 de dolari la 500.000 de dolari sau poate chiar şi mai mult; limita este doar imaginaţia celui care face investiţia, mai ales dacă gusturile celor ai casei diferă mult, unii fiind vegetarieni şi alţii nu, ori dacă în casă locuiesc mai multe generaţii, caz în care fiecare trebuie să aibă colţişorul lui.

O asemenea investiţie merită făcută, consideră proprietarii caselor, şi din perspectiva unei eventuale vânzări a locuinţei, ea crescându-i preţul. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.