Găina de companie, cel mai nou trend la americani

Postat la 25 februarie 2017 380 afişări

Coteţ ca o rulotă, încălzit şi spaţios? Nimic nu e prea bun pentru găinile familiei, consideră destui americani pentru care aceste păsări au ajuns animale de companie mai iubite decât câinii sau pisicile.

Găina de companie, cel mai nou trend la americani

Găinile au devenit din ce în ce mai populare în diverse oraşe americane în ultimele două decenii, unde oamenilor care stau la casă le place să crească măcar câteva şi nu numai pentru a avea ouă proaspete, scrie Washington Post. Lor li se construiesc coteţe spaţioase, protejate de prădătorii care ar putea da atacul şi decorate cu compact discuri sau DVD-uri lucitoare care să alunge vrăbiile care ar putea fi tentate să le fure mâncarea.

Preţioasele galinacee sunt hrănite cu viermişori şi boabe de struguri, iar unii proprietari le pun un strop de oţet din cidru de mere în apa de băut pentru o digestie uşoară. Deţinătorii de găini în curtea proprie sunt atât de mândri de ele, încât permit celor care le împărtăşesc pasiunea să-i includă în tururi ale coteţelor din cartier, au apărut magazine online care vând hamuri pentru înaripatele pe care stăpânii ar dori să le scoată la plimbare, ba chiar şi bloggeri specializaţi pe subiectul creşterii acestor păsări pe lângă casă.

Există şi oameni care îşi iubesc atât de mult găinile că fac pentru ele investiţii pe care nu le-ar fi făcut nici pentru propriii copii, cum ar fi gropi de nisip unde să se scalde, şi le ţin în casă noaptea ca nu cumva să fie deranjaţi vecinii. Bineînţeles, ca să nu facă mizerie în locuinţă, găinile şi cocoşii poartă scutece speciale, iar unii proprietari care ţin păsările în casă au grijă să aibă fiecare spaţiul ei de dormit.

O problemă cu care se confruntă cei care ţin galinacee pe post de animale de companie este asistenţa medicală, deoarece nu toţi veterinarii ştiu cum să le trateze. Ca să-şi poată ajuta pacienţii unii veterinari apelează la internet şi mai ales la YouTube, iar cei care ştiu mai multe despre problemele de sănătate ale găinilor devin medici ambulanţi care merg din loc în loc să acorde îngrijiri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
americani,
refuz,
pasari,
animale,
caini,
casa,
familie,
pisica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.