Fitness meditativ: participanţii trebuie să alunge gânduri ca „sunt gras“ sau „nu sunt suficient de puternic“

Postat la 03 aprilie 2016 110 afişări

Fitness meditativ: participanţii trebuie să alunge gânduri ca „sunt gras“ sau „nu sunt suficient de puternic“

Sălile de fitness sunt, în general, privite drept locul unde depui un efort fizic mare lucrând cu diverse aparate. Unele dintre ele însă par să încerce să schimbe această percepţie, oferind şedinţe în care abonaţii lor nu trebuie să facă mai nimic.

Ultima tendinţă în materie de săli de fitness, scrie Wall Street Journal, o reprezintă şedinţele care includ reprize de meditaţie şi relaxare. O sală de fitness de la Portland, din statul american Oregon, organizează şedinţe în care participanţii învaţă despre conştientizare şi compasiune faţă de sine, considerate drept instrumente importante pentru a fi în formă. Acestora li se explică, de exemplu, cum să alunge gânduri ca „sunt gras“ sau „nu sunt suficient de puternic“ care îi deranjează în timpul exerciţiilor fizice, împiedicându-i să atingă performanţele dorite.

O sală din New York, CrunchGym, a introdus anul acesta un tip aparte de şedinţe sub denumirea de AntigravityCocooning (Cocon gravitaţional). Participanţii fac exerciţii uşoare vreme de douăzeci de minute, după care urmează un sfert de oră de relaxare dirijată în nişte hamace care-i cuprind cu totul. Unele reţele de săli de fitness merg chiar mai departe. 24 Hour Fitness are în plan să instaleze capsule speciale pentru meditaţie în centrele sale. Capsulele care acoperă utilizatorul până la genunchi îi dau acestuia un sentiment de intimitate şi suficientă linişte într-o sală aglomerată, ajutându-i să se relaxeze pe cei care nu o pot face în mod normal în condiţii de zgomot.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/fitness-meditativ-participantii-trebuie-sa-alunge-ganduri-ca-sunt-gras-sau-nu-sunt-suficient-de-puternic-15187568
15187568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.