Filmele fara staruri au zdrobit la incasari pe cele cu vedete

Postat la 26 ianuarie 2010 39 afişări

Anul trecut a insemnat un record pentru industria de la Hollywood - incasari de peste 10 miliarde de dolari -, dar va ramane in istorie si ca anul in care povestea a ucis celebritatea.

Esuficienta o privire in topul celor mai bine vandute filme din 2009 pentru a intelege ca doar un singur mare star isi poate atribui succesul la box office. Sandra Bullock, cea mai bine platita actrita din 2009, a adus productiei "The Blind Side" 220 de milioane de dolari si 164 de milioane de dolari pentru "The Proposal". In rest, in afara de Bullock, nici urma de "pulbere de stele", topul fiind dominat de productii cu povesti bine gandite sau efecte speciale.

Pe primul loc se afla "Avatar" (personaje fantastice), megaproductia lui James Cameron, care la numai doua saptamani de la lansare a avut incasari in valoare de peste 420 de milioane de dolari. Urmeaza "Transformers: Revenge of the Fallen" (roboti), "Harry Potter and the Half-Blood Prince" (vrajitori), "Up" (desene animate), "The Twilight Saga: New Moon" (vampiri), "The Hangover" si "Star Trek" (extraterestri). "The Blind Side" a fost numarul 7, urmat de "Monsters vs. Aliens" si "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs", care inchide top 10 cu 196 de milioane de dolari.

"A fost un an aproape perfect pentru industria cinematografica, doar sa nu fi fost in pielea unui impresar", spune Paul Dergarabedian de la Hollywood.com.

Intr-adevar, in afara de Chris Pine ("Star Trek"), Bradley Cooper ("The Hangover") si Daniel Radcliffe ("Harry Potter"), marii actori au fost nevoiti sa se multumeasca numai cu incasari relativ modeste. Tom Hanks a adus 133 de milioane de dolari pentru "Angels & Demons", "Inglorious Bastards" cu Brad Pitt a incasat 121 de milioane, iar "Public Enemies" cu Johnny Depp numai 97 de milioane de dolari.

Producatorii de filme si analistii din industrie spun ca 2009 a fost emblematic pentru schimbarea comportamentului consumatorilor, care cer acum mai multe de la experienta cinematografica si pentru care nu mai e de-ajuns un zambet seducator si o privire cu subinteles ca sa se inghesuie la film.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
film
/arta-si-societate/lifestyle/filmele-fara-staruri-au-zdrobit-la-incasari-pe-cele-cu-vedete-5411892
5411892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.