Femeia care se luptă cu cea mai periculoasă organizaţie teroristă din lume -FOTO

Autor: Florin Casota Postat la 28 decembrie 2017 456 afişări

Aisha obişnuia să vâneze antilope cu bunicul ei. Azi conduce o trupă de vânători protejându-şi tribul de incursiunile organizaţiei teroriste Boko Haram.

Armata nigeriană recrutează mii de vânători din ţară pentru a ajuta lupta împotriva grupului extremist, dar Aisha este una dintre puţinele femei care a acceptat provocarea, notează The Guardian.

Aisha conduce o trupă de vânători din oraşul ei natal, Gombi, care protejează oraşul de atacurile Boko Haram. Până acum ar fi salvat sute de oameni ce au fost răpiţi de către organizaţia teroristă. "Boko Haram mă ştie şi îi este frică de mine", a declarat Aisha Bakari Gombi.

Chiar dacă le lipsesc resursele şi finanţarea vânătorii spun că abilităţile lor de  urmărire şi cunoştiinţele geografice sunt vitale pentru lupta împotriva Boko Haram.

Atunci când nu umblă pe teren cu puşca în mână, tânăra este croitoreasă, dar susţine că adevarata sa chemare e aceea de vânător şi nu se va opri atâta timp cât Boko Haram îi ameninţă oraşul. Cetăţenii din localitate au recunoscut-o drept "regina vânător"

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.