Femei influente in Web 2.0

Postat la 01 decembrie 2008 65 afişări

Desi femeile reprezinta doar un sfert din specialistii in matematica sau informatica, unele au reusit sa redefineasca interactiunea online si au primit, prin urmare, premiul pentru inovatie.

1. Leah Culver

Ce a facut: Ca fondator al retelei sociale Pownce, Leah Culver (25 de ani) a facut posibil schimbul rapid si usor de fisiere media de mari dimensiuni. Acum proiecte ca TwitPic, site-ul de photo sharing al Twitter, sau Facebook copiaza practic ideea de la baza Pownce.

Ce ne invata: Nu esti niciodata prea tanar pentru a-ti fonda propria companie. Cu atat mai mult cand esti programator, iar costurile cu realizarea propriului site se reduc din start. "Ca programator, calea catre propria companie e usoara - faci un site si transmiti oamenilor din jur entuziasmul tau", spune Culver, care a construit Pownce de la zero folosind limbajul de programare Python si fonduri de la familie si prieteni.

2. Rashmi Sinha

Ce a facut: Sinha a format SlideShare, primul site care permite utilizarea online a slide-urilor, dincolo de limita prezentarilor de afaceri sau educationale, in acelasi fel in care are loc sharingul filmelor. "Ca si in cazul filmelor, unde antreprenorii si-au dat seama ca schimbul nesimultan pe internet ar putea functiona, am realizat ca e timpul sa trecem de la prezentarile fata in fata la cele virtuale. Publicul poate sa comenteze, sa adauge la favorite, sa descarce sau sa construiasca pe baza acestor slide-uri", explica Sinha.

Ce ne invata: Daca esti orientat catre tehnologie, Web 2.0 e locul cel mai bun unde sa incepi. "Sunt mai multe usi de intrare in Web 2.0 decat in birourile multinationalelor IT", mai spune Sinha.

3. Marissa Mayer

Ce a facut: In cei zece ani la Google, Mayer, actualul Vicepresident Search Products & User Experience, a stat la baza multora dintre numeroasele servicii interactive oferite de companie, inclusiv Gmail, Orkut, pe care Mayer a gandit-o ca prima retea sociala nematrimoniala, si iGoogle, interfata care permite personalizarea paginii de Google.

Ce ne invata: Daca alegi sa lucrezi intr-o corporatie, nu cauta doar un rol care sa ti se potriveasca. Gaseste o companie care te va ajuta sa cresti. "Google a investit cu adevarat in mine si aici ma simt ca acasa."

4. Dina Kaplan

Ce a facut: Kaplan este cofondatoarea si directorul de operatiuni al blip.tv, o platforma prin care producatorii pot distribui show-uri originale pe internet. Folosind modelul lui Kaplan, producatorii nu mai au nevoie de compania de cercetare de piata Nielsen ca sa stie reactia audientei, pentru ca vizitatorii blip.tv pot comenta, alege ca favorite sau da mai departe materialele.

Ce ne invata: Dina Kaplan, fost asistent de productie la MTV News, apoi reporter NBC, crede ca primul lucru pe care trebuie sa il faci ca tu sau firma ta sa fie remarcata, este sa asculti. "Am invatat asta cand am lansat blip.tv. Nu am avut niciun utilizator in prima luna." De aceea, spune COO-ul Blip.tv, "pune intrebari, ridica probleme, afla ce lipseste. Asa iti gasesti nisa sau golul din piata pe care sa-l umpli".

5. Elisa Camahort Page, Jory Des Jardins, Lisa Stone

Ce au facut: Cu cinci ani in urma, blogurile erau considerate un hobby. Prin urmare, si ideea unei interactiuni era limitata. Apoi, trei femei au venit si au schimbat radical perceptia asupra blogging-ului. Elisa Camahort Page, Jory Des Jardins si Lisa Stone au pus bazele BlogHer, initial o conferinta menita sa creeze o comunitate offline de bloggerite. Acum, BlogHer este o comunitate cu norma intreaga, prin care femeile se aduna online, indiferent de subiect.

Ce ne invata: Cel mai bun catalizator pentru compania sau brandul tau e comunicarea. "Asa ca incepe sa scrii, sa comentezi, sa participi chiar acum. Indiferent daca firma ta participa sau nu la media sociale, competitorii si consu­matorii sigur o fac."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Femei,
influente,
in,
Web,
2.0
/arta-si-societate/lifestyle/femei-influente-in-web-2-0-4074459
4074459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.