Destinaţii turistice departe de lumea dezlănţuită (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 noiembrie 2014 433 afişări

Unele hoteluri se laudă cu uşurinţa accesului la ele, dar altele sunt greu accesibile tocmai pentru a atrage turiştii care caută linişte şi sunt dispuşi să meargă pe jos sau cu bicicleta până la locul unde aceasta le este asigurată, scrie Wall Street Journal.

Un prim exemplu îl reprezintă Canvas Hotel din apropiere de Nissedal, Norvegia, care, aşa cum îl arată şi numele (hotel de pânză) este un complex de nouă iurte pe malul unui lac, unde turiştii pot ajunge pe un traseu de mountain bike. Odată ajunşi, aceştia se pot relaxa la o baie fierbinte pe malul lacului ori parcurge traseee cu bicicleta în zonă.

Turiştii care vor să evite calea bătătorită de mulţi alţii spre Machu Picchu pot merge  la vechea cetate incaşă pe un traseu mai dificil prin Anzi, traseul Salkantay. Pe parcursul urcuşului de şase zile pot poposi la patru cabane decorate în stil tradiţional, unde să-şi refacă forţele cu preparate din bucătăria peruviană şi şedinţe de masaj.

Cabana Monte Rosa de pe muntele cu acelaşi nume, în apropiere de localitatea elveţiană Zermatt, este şi ea una din destinaţiile unde se poate ajunge doar pe jos, în timpul iernii fiind necesară echiparea cu rachete de zăpadă sau schiuri şi chiar un ghid pentru cei mai puţin experimentaţi în parcurgerea traseelor  montane. Punctul forte al cabanei îl constituie situarea ei între gheţari, cu vedere la muntele Matterhorn din Alpii Penini.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/destinatii-turistice-departe-de-lumea-dezlantuita-galerie-foto-13624608
13624608
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.