Dansul la bară a devenit recunoscut drept sport. Când va fi inclus şi la Olimpiadă

Postat la 28 octombrie 2017 131 afişări

Dansul la bară este asociat cu cluburile de striptease şi barurile, însă în viitor am putea vedea probele de dans la bară şi la Olimpiadă.

Dansul la bară a devenit recunoscut drept sport. Când va fi inclus şi la Olimpiadă

Dansul la bară a fost recunoscut de Global Association of International Sports Federation (GAISF) ca fiind sport şi aşa ar putea ajunge la Olimpiade. Katie Coates se lupta de 11 ani cu şefii forului mondial ce reprezintă sporturile omologate să includă şi dansul la bară în cadrul sporturilor recunoscute. A câştigat, acum e disciplină recunoscută şi scopul final e de a face parte şi din Jocurile Olimpice, potrivit Telegraph.co.uk

"Din anii 2000 lumea a început să-l practice ca stil de fitness şi i-a luat latura sexuală. Dansul la bară nu e aşa cum crede majoritatea şi trebuie să-l priveşti ca să înţelegi”, a declarat Coates.

De când federaţia a fost înfiinţată, "pole fitness", o combinaţie de acrobaţii şi gimnastică, a devenit din ce în ce mai popular şi săli de sport din întreaga lume ţin cursuri.

Dansul la bară, alături de skandenbergul, dodgeball (raţele şi vânătorii) şi alte asemenea sporturi, au la dispoziţie doi ani de zile pentru a satisface toate dorinţe GAISF pentru a deveni un sport pe deplin recunoscut şi eligibil pentru Olimpiadă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.