Cum va arăta viitorul transporturilor: un drum de patru zile se va face în doar 16 ore - FOTO şi VIDEO

Autor: Florin Casota Postat la 01 mai 2018 691 afişări

Richard Branson, CEO-ul Virgin, are o viziune ambiţioasă asupra modului în care se vor transporta bunuri de-a lungul globului şi speră ca bunurile se vor livra la o viteză uimitoare, relatează Business Insider.

Cum va arăta viitorul transporturilor: un drum de patru zile se va face în doar 16 ore - FOTO şi VIDEO

Branson a dezvăluit planul său pentru Virgin Hyperloop One într-un articol pe blog-ul companiei. "Tot mai mulţi clienţi se aşteaptă să primească produsele cât mai repede după ce le cumpără online. Asta pune o presiune mare pe industria logistică şi de transport. O presiune care va tot creşte", scrie Branson.

via GIPHY

Prin intermediul tehnologiei hyperloop el spune că "se vor putea livra bunuri la viteza zborului şi cu un cost apropiat de cel terestru". Viteza pe care o pot atinge vagoanele hyperloop ar ajunge până la 1000 km/h, adica un drum care azi durează patru zile cu camionul s-ar putea face în 16 ore. Asta s-ar putea dovedi crucial pentru transportul de medicamente sau pentru transportul de alimente perisabile. 

via GIPHY

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.