Cum îţi dai seama ce conţine apa. Dezvăluirile somelierului de apă, una dintre cele mai rare meserii din lume

Postat la 20 martie 2017 1036 afişări

Somelier de apă? Da, exact! Dar oare nu toată apa are în general cam acelaşi gust? Sunt doar câteva dintre întrebările care vin către John Zhu, atunci când spune oamenilor cu ce se ocupă. "Avantajul acestui job este că sunt tot timpul foarte hidratat", glumeşte Zhu.

Cum îţi dai seama ce conţine apa. Dezvăluirile somelierului de apă, una dintre cele mai rare meserii din lume

John Zu este unul dintre puţinii somelieri de apă din China. A făcut o profesie din degustarea apei şi din a oferi expertiza sa valoroasă restaurantelor şi hotelurilor din întreaga Asie. 

Un pionier în această industrie de nişă, Zhu povesteşte că atunci când se prezintă şi spune ce meserie are este adesea privit cu scepticism. 

"Gustul este atât de puternic. Vezi cât de mari sunt bulele?". Zhu nu degustă şampanie, nici Prosecco, ci ROI, apă minerală importată din Slovenia. ROI este un brand sloven de apă despre care se spune că are cea mai mare concentraţie de magneziu din orice apă la nivel mondial, fiind recunoscută pentru gustul său metalic. Deşi pentru unii apa poate avea acelaşi gust, Zhu spune că diferitele minerale îi dau caracteristici unice.

"Apa este exact ca vinul. Sursa, izvorul, mineralele, toate determină gustul", explică el. 

Cum îţi dai seama ce conţine apa şi cum o potriveşti corect cu vinul află pe www.gustarte.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apa,
continut,
dezvaluiri,
meserii,
vin,
refuz,
avantaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.