Cum geanta, a cărei inspiraţie a fost punga de vomitat din avion, a ajuns să fie cel mai scump model din lume

Postat la 22 august 2017 364 afişări

Geanta Birkin, model al casei de modă Hermes este cea mai scumpă geantă de firmă din lume. Spre exemplu, cel mai mare preţ al modelului a ajuns la 380.000 de dolari, iar potrivit adpm.ro, specialiştii din industria modei au decis să explice de ce modelul valorează atât de mult.

Cum geanta, a cărei inspiraţie a fost punga de vomitat din avion, a ajuns să fie cel mai scump model din lume

 1. Durează 48 de ore ca să se producă, handmade, o geantă Birkin obişnuită.

2.  Există în lume 200.000 de modele deja cumpărate

3.  Dacă nu îşi permiţi să cumperi un model, poţi închiria o geantă Birkin. Costă 295 de dolari/săptămână. 

4.  Cel mai scump model a fost vândut cu 380.000 de dolari, la o licitaţie Christies. Este produsă din piele de crocodil şi are diamante încrustate.

5.  Designul original a fost inspirat de punga pentru vomitat din avion. Modelul Birkin a fost creat în 1981 de CEO-ul Hermes pentru artista Jane Birkin după ce, aflându-se în avion pe locuri învecinate, acesta a observat că solistei i-au căzut toate lucrurile personale din geanta pe care o avea atunci. S-a oferit atunci să îi creeze o geantă special pentru ea, iar designul de atunci a fost inspirat, surprinzător, de punga clasică din avion în care poţi vomita atunci când îţi este rău.

Citeşte continuarea pe www.one.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
model,
avion,
moda,
casa,
crestere,
decizie,
firma,
industrie,
pret

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.