Cine n-are campioni de schi să-şi cumpere

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 februarie 2014 74 afişări

Odată încheiată cariera competiţională, sportivii pot menţine contactul cu sportul căruia i-au dedicat ani din viaţă, devenind antrenori sau chiar instructori pentru turişti, aşa cum se întâmplă în cazul unora dintre sporturile de iarnă. În diverse locuri din lume, cei aflaţi la o vacanţă la schi pot fie să ia primele lecţii, fie să-şi consolideze cunoştinţele, sub îndrumarea unui fost campion, scrie Wall Street Journal.

Cine n-are campioni de schi să-şi cumpere

În Statele Unite, la Steamboat, Colorado, se organizează  un curs de trei zile pentru cei interesaţi, care-l au ca profesor pe Billy Kidd, fost campion mondial şi medaliat olimpic, iar cei care nu consideră că au nevoie de lecţii pot coborî alături de acesta pe pârtie în majoritatea zilelor sezonului de schi.

O fostă membră a echipei de olimpice de slalom a Marii Britanii, Emma Carrick-Anderson, oferă lecţii la Tignes, în Franţa, dar potenţialii elevi pot participa la cursurile sale şi în alte staţiuni din Austria, Italia sau Elveţia, ori chiar Chile şi Japonia.

Amatorii de snowboarding au la dispoziţie şcoala fostului campion mondial Ivo Rudiferia la San Cassiano, în Munţii Dolomiţi din Italia, care organizează cursuri de trei zile de snowboarding sau cursuri de patru zile pentru cei care nu vor să se dea cu placa.

Staţiunea canadiană Whistler Blackcomb se poate lăuda, probabil, cu cel mai mare număr de sportivi olimpici din lume care lucrează ca antrenori pe teritoriul său. Nu mai puţin de 12 astfel de sportivi participanţi la ultimele olimpiade de iarnă oferă cursuri individuale sau de grup celor ce vor să afle cum e să schiezi în echipe de top.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cine-n-are-campioni-de-schi-sa-si-cumpere-12090609
12090609
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.