Cele mai bogate familii din Florenţa de acum 589 de ani au rămas la fel de bogate şi acum

Autor: Florin Casota Postat la 19 decembrie 2016 827 afişări

Cele mai bogate familii din Florenţa de acum 589 de ani au rămas la fel de bogate şi acum

Cele mai bogate familii din Florenţa, Italia o duc bine de ceva vreme, de aproape 600 de ani, mai exact, scrie Quartz. Potrivit unui studiu realizat de doi economişti, Guglielmo Barone şi Sauro Mocetti, familiile care trăiau bine în 1427 trăiesc la fel de bine şi în prezent. "Persoanele cu cele mai mari venituri din rândul celor mai mari contribuabili s-au găsit în partea de sus a topului şi în urmă cu şase secole", notează Barone şi Mocetti. Cei doi economişti s-au uitat la datele din 1427 până 2011, care au fost digitalizate recent. Ei au urmărit numele de familie de-a lungul anilor pentru a urmări averile, deşi recunosc că sistemul nu este perfect.

Nu este o surpriză că părinţii îşi lasă averile copiilor, dar este remarcabil faptul că aceste familii au reuşit să-şi păstreze averile de-a lungul anilor, de-a lungul campaniei lui Napoleon în Italia, de-a lungul regimului lui Mussolini şi prin două Războaie Mondiale.

De asemenea, în Anglia, un alt studiu a demonstrat că o familie îşi poate păstra averea de-a lungul a 28 de generaţii. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bogati,
familii,
averi,
crestere,
familie,
italia,
pastrare,
refuz,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.