Cei mai bine platiti

Postat la 03 noiembrie 2008 38 afişări

Sunt decorati cu stele Michelin, au construit imperii bazate pe haute cuisine si "creeaza" mancare in editie speciala - chefii vedeta castiga milioane de dolari din pasiunea amatorilor de lux gourmet. Accesul la unul dintre restaurantele cu semnatura celebra este limitat, iar rezervarea trebuie facuta chiar si cu un an inainte. Mai mult, chefii s-au transformat in adevarate vedete, unii dintre ei au show-uri proprii la TV sau devin imaginea unor branduri importante. Astfel, din punct de vedere al castigurilor anuale au inceput sa rivalizeze cu starurile de cinema.

Rachel Ray, 18 milioane de dolari

Rachel Ray este prin excelenta un chef de televiziune. A inceput cu un show de 30 de minute, iar in prezent are patru emisiuni proprii. Ray are in medie 2,6 milioane de telespectatori pe editie, iar revista sa este citita de 1,5 milioane de oameni.

Wolfgang Puck, 16 milioane de dolari

Bucatarul de origine austriaca a inceput la faimosul restaurant Spago din Los Angeles in 1982. Locul, care pe vremuri era frecventat de personalitati ca Orson Welles sau Sidney Potier, are acum clienti fideli precum Brad Pitt sau Jamie Foxx. Puck detine in prezent alte

15 branduri de restaurante exclusiviste, printre care Chinois, Cut sau Source, dar vinde si sendvisuri in aeroporturi prin Wolfgang Puck Express.

Gordon Ramsay, 7,5 milioane de dolari

Chef-ul britanic cu cel mai faimos temperament detine restaurante la Londra, New York si Dubai, insa a devenit faimos in urma reality show-ului "culinar" Hell's Kitchen din Statele Unite si Kitchen Nightmare din Marea Britanie.

Nobuyuki Matsuhisa, 5 milioane de dolari

Chef-ul de sushi a calatorit la inceputul carierei prin restaurante din Tokio, Peru, Argentina si Alaska, unde era specialist in taierea pestelui. A fondat apoi brandul Nobu, care este prezent in 17 orase din toata lumea. Cele mai faimoase raman insa cele din Los Angeles sau New York, un adevarat magnet pentru staruri.

Alain Ducasse, 5 milioane de dolari

Imperiul chef-ului francez include 22 de restaurante in toata lumea, din Tokio pana la Paris. Primul restaurant din New York a fost deschis in 2006, insa criticii au declarat ca mancarea este mult prea pretentioasa si complicata. Chef-ul este insa un adevarat icon in Europa, si mai ales in Franta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cei,
mai,
bine,
platiti
/arta-si-societate/lifestyle/cei-mai-bine-platiti-4074449
4074449
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.