Ce beneficiu trebuie să ofere companiile pentru ca tinerii să nu plece

Autor: Georgiana Călin Postat la 03 octombrie 2017 944 afişări

60% dintre mileniali nu cred că vor putea să-şi plătească împrumuturile de studii până la vârsta de 40 de ani, conform unui studiu recent. Iar odată ce intră în câmpul muncii, dacă asta ar fi imediat după absolvire, pleacă din start cu datorii de peste 20 de ani, conform Inc.com.

Ce beneficiu trebuie să ofere companiile pentru ca tinerii să nu plece

Împrumuturile pentru studii ale milenialilor ajung până la  aproape o cincime din salariile lor anuale. Iar de aici pleacă totul, până şi perioada de timp pe care un milenial o va petrece într-o companie.

Un studiu recent spune că cei care au împrumuturi pentru studii ar rămâne la acelaşi job într-o proporţie de 36% mai mare dacă ar primi asistenţă pentru rambursarea împrumutului respectiv. Cu alte cuvinte, un loc de muncă care îşi ajută angajaţii mai tineri să-şi plătească datoriile de pe vremea studenţiei ar trebui să se aştepte la un grad mai mare de retenţie.  

Un astfel de beneficiu ar spune multe despre valorile companiei; concret, ar trimite mesajul că întreprinderea înţelege importanţa acestui lucru pentru angajaţii lor mai tineri şi îşi doreşte să le fie alături. Asistenţa pentru rambursarea împrumutului de studii este, aşadar, un beneficiu de luat în considerare pentru o companie care vrea să se facă sau să devină atrăgătoare pentru tinerii profesionişti. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.