Bijuterii pentru 2017

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 februarie 2017 269 afişări

La început de an, creatorii de haute joaillerie se întrec în a-şi prezenta colecţiile la Paris, conturând tendinţele pentru tot restul anului.

Bijuterii pentru 2017

Casa Chanel, scrie New York Times, a ales o incursiune în trecut, spre femeile care i-au fost aproape fondatoarei sale, înainte ca aceasta să ajungă celebră, cu colecţia Coco avant Chanel. Printre piese se numără colierul Jeanne (numit astfel după actriţa de filme mute Jeanne Dirys), realizat din aur alb, mai bine de 100 de safire roz, 82 de spineli gri şi 650 de diamante, colierul Marthe, cu aur alb şi 220 de perle japoneze de cultură, ori inelul Suzanne (de la Suzanne Orlandi, prima femeie care a purtat o ţinută originală Chanel), cu safire roz-portocalii (padparadscha).

L’École Van Cleef & Arpels a expus colecţia Retour D’Expedition de bijuterii şi obiecte decorative semnată de Harumi Klossowska de Rola şi dedicată fascinaţiei pentru lumea animală a creatoarei. Printre piese s-au regăsit o braţară de fildeş şi aur alb, abanos şi diamante ce închipuie o pisică prinzându-şi coada sau inele cu cap de acvilă lucrate din corn de vacă africană sau lemn pietrificat cu aur şi diamante.

Alţi creatori au lansat bijuterii care arată ora, aşa- numitele „ceasuri secrete”, prezentate sub formă de brăţări, şi cadranele ascunse sub o combinaţie de pietre preţioase, cum ar fi spineli negri şi diamante albe ca la Giampiero Bodino sau opale, ca la Dior.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.