A strâns aproape 100.0000 de cutii de bere, iar colecţia sa l-a făcut milionar şi celebru pe 5 continente

Postat la 24 mai 2016 1853 afişări

A strâns aproape 100.0000 de cutii de bere, iar colecţia sa l-a făcut milionar şi celebru pe 5 continente

Jeff Lebo a început să colecţioneze cutii de bere la o vârstă la care nu avea încă voie să consume alcool. Lebo, care trăieşte în Pennsylvania, Statele Unite, a reuşit să strângă astfel peste 87.000 de cutii de bere, unele datând chiar de la începutul secolului trecut.

"Am fost surprins de cât de multe mărci există şi câte modele de cutii sunt folosite", a declarat Lebo celor de la BBC. "Mi-am dorit întotdeauna să aflu cât de multe ambalaje există în lume."

Bărbatul face acest lucru ca hobby, având ca sursă de venit o firmă specializată în design exterior. Colecţia sa, una dintre cele mai mari din lume, a fost evaluată la 1,6 milioane de dolari. A plătit chiar şi 3.500 de dolari pentru o singură cutie şi spune că ar merge în orice colţ al lumii pentru a intra în posesia unui exemplar important. O astfel de călătorie l-a ţinut în Marea Britanie timp de un an, căutând cutii de bere produse între 1935 şi 1960.

"În timpul celui de-al doilea război mondial, cele mai multe cutii au fost topite pentru a refolosi metalul", povesteşte Lebo. "Aceste exemplare sunt extrem de greu de găsit, şi de aici vine şi preţul ridicat."

Căutarea cutiilor de bere era a modă în anii '70 şi pare să devină din nou obiectul preferat al multor colecţionari.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/a-strans-aproape-100-0000-de-cutii-de-bere-iar-colectia-sa-l-a-facut-milionar-si-celebru-pe-5-continente-15363407
15363407
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.