Istoria Americii: centenarul porumbiţei Martha (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 14 septembrie 2014 46 afişări

Supravieţuirea nu-ţi este asigurată nici dacă membrii speciei tale sunt câtă frunză şi iarbă, aşa cum o arată istoria porumbeilor migratori.

Cândva număra miliarde de exemplare pe teritoriul Americii de Nord, dar specia avea să dispară după venirea europenilor din cauza vânării exagerate şi a distrugerii habitatului: ultimul exemplar, o femelă pe nume Martha, s-a stins în captivitate la Grădina Zoologică din Cincinnati la 1 septembrie 1914. Ştirea morţii îşi făcea loc în presa vremii printre cele despre războiul din Europa, iar autorii salutau dispariţia unei specii considerate stricătoare, scrie Financial Times.

Împăiată de Muzeul Smithsonian, Martha este anul acesta piesa principală dintr-o expoziţie comemorativă având ca subiect porumbeii migratori, iar pavilionul de la Cincinnati unde a murit a fost restaurat şi el, fiind redeschis publicului pe data de 1 septembrie.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/istoria-americii-centenarul-porumbitei-martha-galerie-foto-13267260
13267260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.