Două tablouri de Van Gogh furate în urmă cu 14 ani au fost recuperate de la mafia italiană

Postat la 30 septembrie 2016 98 afişări

Două tablouri de Van Gogh furate în urmă cu 14 ani au fost recuperate de la mafia italiană

Poliţiştii italieni au recuperat două tablouri ale pictorului olandez Vincent Van Gogh care au fost furate din Amsterdam, în 2002, ca parte a unei operaţiuni contra grupului mafiot Camorra, care acţionează pe terirtoriul Napoli, potrivit Reuters

Reprezentanţii Muzeului Van Gogh din Amsterdam au declarat că tablourile au fost furate din ramele lor dar se pare că au suferit doar stricăciuni minime. Încă nu este clar când acestea se vor reîntoarce la muzeul care conţine cele mai multe lucrări din opera lui Van Gogh.

Tablourile "Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen/ Congregaţie părăsind Biserica Reformată din Nuenen" (1884/5) şi "View of the Sea at Scheveningen/ Privelişte marină la Scheveningen" (1882), fac parte de la începuturile carierei scurte şi tumultoase a pictorului olandez.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tablouri,
furt,
recuperare,
mafie,
amsterdam,
pictor,
grup,
italieni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.