Cum se pot face bani din răzmeriţe, revoluţii şi proteste de stradă (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 august 2014 151 afişări

Protestele sociale nu se mai rezumă de mult la o simplă pancartă pe care sunt notate doleanţele, cei care protestează pentru a atrage atenţia unui lucru folosind diverse obiecte identificate cu acţiunea lor, aşa cum se poate vedea în expoziţia "Disobedient Objects" de la Victoria & Albert Museum din Londra.

Printre exponate se numără măştile de gorilă purtate de Guerilla Girls care prostau împotriva prezenţei extrem de reduse a artistelor în galeriile de artă din SUA, fluturaşi de propagandă sau broşuri cu instrucţiuni de fabricare a unor măşti de gaz ori explozibili artizanali, obiecte asociate cu mişcarea recentă "Occupy" sau "arpilleras", bucăţi de pânză cu modele şi broderii aplicate lucrate de femeile din Chile ca formă de protest, cu mesaje ascunse la adresa regimului dictatorial al lui Augusto Pinochet.

Interesant este că expoziţia are şi un magazin unde replici ale exponatelor sau obiecte inspirate din acestea devin, din simboluri ale protestului şi ale rebeliunii, simple suveniruri haioase menite să consolideze finanţele muzeului şi ale companiilor care le-au produs, cum sunt de pildă genţile în formă de grenade sau pungile de plastic inscripţionate chiar cu mesaje ecologiste contra folosirii pungilor de plastic.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cum-se-pot-face-bani-din-razmerite-revolutii-si-proteste-de-strada-galerie-foto-13103433
13103433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.