Cum au grijă americanii de istoria lor urbană (FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 30 iunie 2012 50 afişări

O cunoscută pictură murală din Los Angeles va fi salvată de la dispariţie de noul proprietar al clădirii pe care se află, modalitatea de salvare aleasă fiind însă în ton cu epoca digitală.

Restaurarea construcţiei vechi de un secol este menită să-i redea cât mai mult din aspectul iniţial, astfel încât pictura realizată în 1992-1993 de artista Johanna Poethig şi intitulată "Calle de la Eternidad", în amintirea vechiului nume al arterei pe care se găseşte, va fi îndepărtată de pe perete şi reprodusă pe computer pe baza unor imagini digitale.

Ulterior, lucrarea va fi imprimată pe o pânză ce va fi atârnată pe clădire după renovare. O parte din costurile proiectului vor fi acoperite prin vânzarea la licitaţie a bucăţilor lucrării originale.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cum-au-grija-americanii-de-istoria-lor-urbana-foto-9799817
9799817
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.