Cum au ajuns pisicile să umple galeriile de artă (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 18 noiembrie 2012 123 afişări

Animalele de companie, atât câini, cât şi pisici, au ajuns acum subiect de expoziţii de fotografie sau pictură cât se poate de serioase.

O primă expoziţie, deschisă până la 6 ianuarie la The Photographers' Gallery din Londra, este dedicată aşa-numitelor "lolcats", imagini cu pisici însoţite de explicaţii foto amuzante, care circulă pe internet. Mai mult decât atât însă, curatorii au dorit să înfăţişeze o istorie în toată regula a fotografiilor inspirate de pisici, începând de la colecţia "The Brighton Cats" a fotografului britanic Harry Pointer (1870-1880) şi până la creativitatea unor fotografi contemporani care practic nici nu mai pozează pisici, ci folosesc pisicile sau elemente anatomice ale acestora exclusiv simbolic pentru compoziţiile lor.

Cum au ajuns pisicile să umple galeriile de artă (GALERIE FOTO)

O a doua expoziţie, care urmează a se deschide în ianuarie la Bristol, se intitulează "Reigning Cats and Dogs" şi prezintă picturi şi desene cu câini şi pisici de companie, realizate de artişti din diverse ţări, în mare parte contemporani.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cum-au-ajuns-pisicile-sa-umple-galeriile-de-arta-galerie-foto-10334646
10334646
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.