Cu arta la psihiatru

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 iunie 2016 99 afişări

Cu arta la psihiatru

Galeriile exclusiviste de artă se adresează în genere celor foarte bogaţi, dar sunt momente când nici aceştia nu au acces la ele, dacă artiştii hotărăsc să expună în locuri mai puţin obişnuite. Un astfel de spaţiu expoziţional este Phoenix Unit, un mic spital de psihiatrie din Londra, scrie BBC, în care şi-au propus să expună un grup de artişti britanici contemporani şi fotografi, printre care şi un fost colaborator al creatorului de modă Alexander McQueen.

Proiectul acestor artişti, Hospital Rooms presupune alocarea fiecăruia dintre ei a unei părţi din Phoenix Unit de a cărui redecorare să se ocupe, pacienţii şi medicii putând oferi şi ei sugestii. Se urmăreşte astfel realizarea unui spaţiu cât mai propice recuperării pacienţilor instituţiei. 

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cu-arta-la-psihiatru-15499300
15499300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.