Cele mai frumoase picturi realizate de animale (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 18 februarie 2012 511 afişări

O expoziţie recent deschisă în capitala Marii Britanii prezintă celor care-i trec pragul lucrări realizate de artişti mai puţin obişnuiţi.

Găzduită de către Muzeul Zoologic Grant al Universităţii din Londra, expoziţia oferă publicului prilejul de a admira picturi realizate de artişti din lumea animală, mai precis, de către urangutani, cimpanzei, gorile şi elefanţi, reunite sub titlul de "Art by Animals" ("Arta creată de animale").

Una dintre cele mai impresionante lucrări este un ghiveci cu flori pictat de către elefantul Boon Me, truditor într-o exploatare forestieră din Thailanda înainte să i se descopere talentul artistic, urmată de o pictură ("Digit Master") realizată cu degetele de către un cimpanzeu pe nume Bakhari, "lucrare" ce aminteşte de joaca unui copil pe pânză.

Cele mai frumoase picturi realizate de animale (GALERIE FOTO)

Lucrările din expoziţie au fost fie luate cu împrumut de la grădiniile zoologice unde domiciliază artiştii, fie comandate special pentru această ocazie şi pot văzute la muzeu până la data de 9 martie.

Expoziţiile cu picturi făcute de animale au o lungă tradiţie, iar în unele cazuri ajung să fie şi rentabile pentru organizatori. În 2009, trei picturi abstracte, tempera pe hârtie, realizate în anii '50 de un cimpanzeu pe nume Congo şi expuse în 1957 de etologul şi pictorul amator Desmond Morris s-au vândut la casa de licitaţii Bonhams din Londra cu 14.400 de lire sterline, deşi avuseseră un preţ de pornire de 800 de lire. Artistul necuvântător, născut în 1954, a realizat în perioada 1956-1958 peste 400 de lucrări.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cele-mai-frumoase-picturi-realizate-de-animale-galerie-foto-9246416
9246416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.