Aţi spus ceva rău de comunişti? (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 16 august 2014 93 afişări

Dacă piaţa e suficient de interesantă, atunci poţi să treci şi de barierele impuse de Partid, consideră Hollywoodul, care a găsit soluţia de a evita limita impusă numărului de filme străine admise la difuzare în China şi implicit profiturilor ce se pot face acolo, scrie Financial Times.

Aţi spus ceva rău de comunişti? (VIDEO)

Soluţia o reprezintă coproducţiile, ceea ce presupune colaborarea cu case de filme chineze, situarea unor scene din film în China, distribuire de actori din această ţară în roluri de mai mică importanţă ori chiar plasarea de produse ale unor companii chineze. Totodată, studiourile hollywoodiene care vor să-şi distribuie filmele în China trebuie să nu prezinte Partidul Comunist într-o lumină proastă.

Cum ţara asiatică a depăşit deja Japonia, devenind a doua piaţă de film ca mărime a lumii, iar în primul trimestru al anului valoarea pieţei de film chineze s-a situat la mai bine de un miliard de dolari, studiourile americane se conformează, mai ales că se preconizează ca piaţa chineză să o întreacă până în 2020 chiar pe cea americană.

Un motiv al creşterii cererii de filme din China o reprezintă viteza de dare în folosinţă a noilor cinematografe, astfel că ţara va ajunge să aibă un cuvânt tot mai greu de spus în privinţa blockbusterelor produse în SUA şi a modului cum sunt ele realizate. Nici măcar monştrii din filme nu se mai opresc doar la Statele Unite, ci provoacă stricăciuni sau se luptă şi prin Asia, cum ar fi ultimul film "Godzilla" ori ultimul film din seria "Transformers" - "Age of Extinction", parţial filmat la Hong Kong şi în China.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/ati-spus-ceva-rau-de-comunisti-video-13100823
13100823
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.