Veniturile din TVA au crescut spectaculos în august, cu 20%. Cât de sustenabilă este această creştere neanticipată

Postat la 27 septembrie 2017 240 afişări

Veniturile nete din TVA din luna august - plus 19,2% - provin dintr-o creştere de 8,3% a colectării taxei pe valoarea adăugată şi dintr-un minus de 27% al rambursărilor de TVA.

Veniturile din TVA au crescut spectaculos în august, cu 20%. Cât de sustenabilă este această creştere neanticipată

Veniturile din TVA din august (care reflectă vânzările din iulie) au făcut un salt de 19,2%, comparativ cu august 2016, peste creşterea înregistrată la veniturile din contribuţiile de asigurări (plus 18,4%) şi la impozitul pe salarii şi venit (plus 7,8%). Însă veniturile totale rămân încă la un nivel foarte slab, spun economiştii.

În primele opt luni din an veniturile din TVA au fost în scădere cu 1,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Scăderea s-a mai atenuat însă faţă de primele şapte luni, când a fost de 4,6%, şi asta pentru că în august încasările nete din TVA (pe vânzările din iulie) au crescut cu 19,2% faţă de august 2016. În august încasările din TVA au fost de 5 mld. de lei, cu 800 de mil. lei peste încasările din august 2016. De unde vine această creştere?

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.