Şase locuri incredibile de care foarte puţină lume a auzit - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 06 februarie 2016 8200 afişări

Sunt multe locuri de explorat în afară de minunile antice în rândul cărora se numără Petra, Coloseumul sau Angkor Wat, relatează BBC. Sunt însă multe locuri uluitor de interesante care nu se află însă pe trasee turistice consacrate, iar între acestea se numără o reţea antică de insule plutitoare, un oraş subteran săpat, în întregime, în rocă vulcanică şi un comlex fenician preistoric format din blocuri de piatră atât de mari încât rămâne

încă un mister felul în care au fost tăiate şi cărate.


Derinkuyu, Turcia

Sub orăşelul Derinkuyu, la 750 km distanţă de Istambul, se află cel mai amplu sistem de caverne realizate de om. Oraşul subteran este suficient de mare încât se presupune că adăpostea în jur de 20.000 de oameni. Această minune din regiunea turcă Anatolia a fost un veritabil oraş bine dezvoltat şi organizat, cu un centru municipal, şcoli, grajduri şi biserici. Doar că în loc să fie ridicate deasupra solului, toate aceste construcţii au fost

realizate prin modelarea rocii vulcanice la adâncimi de 60-85 de metri. Construit între secolele 8 şi 7 î.e.n.,  complexul subteran a fost realizat pentru a proteja locuitorii de invazii. Deşi iniţial ar fi trebuit să fie un adăpost temporar, a ajuns la dimensiuni impresionante, cuprinzând peste 15.000 de tuburi de ventilaţie pentru a asigura alimentarea cu aer, dar şi o reţea complexă de pasaje, tuneluri, boxe pentru depozitarea alimentelor.


Nan Mandol, în Statele Federale ale Microneziei

Construit în jurul anului 1200, oraşul misterios ridicat pe insule plutitoare, Nan Mandol, este format dintr-o serie de insule plutitoare realizate de om, separate de o reţea de canale. Aflat la o distanţă de peste 3.600 km de Filipine, în mijlocul Pacificului, nu este de mirare că nu ştie aproape nimeni de existenţa sa.


CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE>>>>>>>>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
galerie foto,
locuri,
turcia,
insule,
retea,
subteran,
bbc
/analize/turism/sase-locuri-incredibile-de-care-foarte-putina-lume-a-auzit-galerie-foto-14699395
14699395
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.