Povestea antreprenorului care deţine clubul Control, restaurantele Shift şi Alt Shift

Autor: Cristina Roşca Postat la 23 octombrie 2014 5165 afişări

Dacă apeşi simultan control alt shift la computer, nu se întâmplă nimic. Când Florin Oşlobanu a apăsat pe rând cele trei taste, şi-a îndeplinit visul din adolescenţă.

Povestea afacerii cu nume inspirate de tastatură a început în toamna lui 2008, când doi prieteni vechi au decis să îşi lase deoparte businessurile deja existente şi să investească într-un club în zona pasajului Victoria. „Aşa a apărut clubul Control într-un subsol al Pasajului Victoria. Ne-am lăsat duşi de val“, îşi aminteşte Florin Oşlobanu (42 de ani), unul dintre cei doi acţionari ai businessului alcătuit din clubul Control şi din restaurantele Shift şi Alt Shift.

Absolvent al Facultăţii de Matematică, Florin Oşlobanu avea în 2008 o firmă de software, iar partenerul său, absolvent al Facultăţii de Metalurgie, avea o firmă de construcţii. „Suntem prieteni de mai bine de 20 de ani, iar acest club a fost visul nostru din adolescenţă.“ Astfel, în momentul când au decis să pornească la drum, au lăsat totul în urmă. Astăzi, amândoi antreprenorii sunt direct implicaţi în businessul actual, acesta fiind de altfel singura afacere în care mai sunt acţionari. „Ne-am împărţit taskurile între noi: partenerul meu se ocupă de partea operaţională, în timp ce eu coordonez activităţile de marketing şi promovare.“

Florin Oşlobanu îşi aminteşte că în momentul când şi-au lăsat joburile anterioare pentru a investi în HoReCa s-au gândit că scapă de munca la birou şi de mediul corporatist, însă lucrurile nu sunt foarte diferite nici acum. „Zilnic ne petrecem şase-şapte ore în localuri şi alte câteva la birou.“

În momentul când au deschis clubul Control, acesta era amplasat în subsolul unei clădiri, motiv pentru care, pe timpul verii, numărul clienţilor scădea. În căutarea unei terase unde clienţii clubului să îşi poată petrece vara, cei doi acţionari au ajuns în zona Piaţa Romană, pe strada Eremia Grigorescu. Planul iniţial era deschiderea unei terase-pub, cu muzică similară celei din Control. Înainte, în spaţiul acela funcţionase restaurantul Esperanto, astfel că locul a venit la pachet amenajat parţial şi cu o bucătărie semiutilată. „Nu aveam nicio experienţă în domeniu, însă ne-am gândit că putem încerca. Încă de la început trebuie să recunosc că am avut noroc de bucătari buni.“

Pentru că nu avea experienţa unor businessuri similare, Florin Oşlobanu spune că a încercat să se transpună în pielea clientului, motiv pentru care a decis că porţiile vor fi generoase, iar ingredientele, pe cât se poate, naturale. De aceea, pastele sunt home made, fructele şi legumele sunt cumpărate din pieţe, iar mâncarea este făcută pe loc, fără semipreparate.

Astfel, treptat localul s-a transformat din pub în restaurant, iar astăzi, dintre cei peste 200 de clienţi care vin acolo zilnic, cei mai mulţi vin să mănânce. „Iniţial, am deschis localul pentru clienţii clubului, însă după un an, un an şi jumătate, am realizat că doar o treime din clienţi mai sunt cei de la Control. Shift îşi crease deja baza proprie, pentru care ne-au ajutat atât poziţia, cât şi spaţiul în sine, dar şi amenajarea.“

Deschis în primăvara lui 2010 – la momentul potrivit pentru sezonul de terase – actualul restaurant Shift a fost un fel de experiment pentru cei doi antreprenori: un experiment cu 120 de locuri înăuntru şi 50 pe terasă, care a costat circa 60.000-70.000 de euro. Astăzi localul are afaceri de circa 1,5 mil. lei (350.000 de euro), contribuind cu jumătate la cifra de afaceri a grupului administrat de compania Expresion C&M. Control contribuie la rândul său cu 50% la rezultatele din 2013.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin oslobanu,
control,
restaurant,
club
/analize/turism/povestea-antreprenorului-care-detine-clubul-control-restaurantele-shift-si-alt-shift-13445783
13445783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.