Doi români care au investit 100.000 de euro într-un iaht în Oceanul Indian au 50 de clienţi anual şi vor să recupereze banii în cinci ani

Postat la 06 martie 2015 24753 afişări

Alexandru Cosmin, 29 de ani, de profesie pilot, şi Răzvan Negoiţă, 31 de ani, om de afaceri, au plecat, la finalul anului 2012 să facă turul lumii pe mare şi au decis ulterior să investească într-un catamaran şi să îşi transforme experienţa într-o afacere.

Iahtul cu care călătoresc în insulele din Oceanul Pacific şi cel Indian a fost construit de o echipă din Thailanda. Aventura i-a costat aproape 100.000 de euro, bani oferiţi de părinţii lor şi din fonduri proprii. Alexandru Cosmin şi-a vândut apartamentul pentru investiţia iniţială, iar Răzvan Negoiţă a primit o parte din bani de la părinţi.

Cei doi estimează că îşi vor recupera investiţia în patru-cinci ani. Circa 40-50 de clienţi vin anual pe barca lor, "în mare parte corporatişti sătui de vacanţele obişnuite în regim all-inclusive". Ei le oferă clienţilor un sejur de şapte zile navigând la bordul ambarcaţiunii în insulele din Oceanul Indian.

"După ce am trăit timp de un an de zile o minunată aventură în apele oceanului Indian şi vizitând ţări precum Thailanda, Singapore, Cambogia, Malaezia ne-am gândit să împărtăşim şi altora povestea acestui mic colţ de rai. Ne recomandă o experienţă de peste 4.000 de mile marine şi punem la dispoziţie tot confortul necesar pe care îl oferă un iaht special proiectat şi construit pentru a fi un adevărat camarad la drum lung", spune Răzvan Negoiţă.

Catamaranul denumit Mojo poate găzdui şase persoane în cele trei cabine. Ambarcaţiunea are 12 m lungime, dispunde de un living, trei dormitoare, două băi, trei duşuri, bucătărie, aer condiţionat şi un generator.

Alexandru Cosmin şi Răzvan Negoiţă sunt pasionaţi de scuba diving şi free diving. Cei doi fac scufundări şi în timpul nopţii, moment în care răpitoarele ies din ascunzişuri. Ei îşi cumpără mâncare când ancorează în porturi şi gătesc mai ales peşte şi pui la grătar cu legume.

Costul total pentru o săptămână cu transport şi mâncare incluse este de circa 2.150 de euro pentru o cabină cu aer condiţionat şi televizor şi de 1.990 de euro pentru o cabină mai mică fără aer condiţionat şi televizor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aventura pe ocean,
razvan negoita,
iaht
/analize/turism/doi-romani-care-au-investit-100-000-de-euro-intr-un-iaht-in-oceanul-indian-au-50-de-clienti-anual-si-vor-sa-recupereze-banii-in-cinci-ani-13940593
13940593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.