Ţara care vrea să interzică maşinile pe benzină sau diesel. Elon Musk a reacţionat: "Ce ţară extraordinară!"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 iunie 2016 1874 afişări

Ţara care vrea să interzică maşinile pe benzină sau diesel. Elon Musk a reacţionat: "Ce ţară extraordinară!"

Norvegia va interzice vânzarea maşinilor care folosesc benzină sau diesel drept combustibil, potrivit celor de la The Independent.

Astfel, până în anul 2025, singurele maşini care vor putea circula în Norvegia vor fi cele electrice. Propunerea se află însă în dezbatere, pentru că o mare parte din fondurile Norvegiei se bazează pe industria prelucătoare de petrol.

Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a felicitat guvernul norvegian printr-o postare pe Twitter: "Am aflat că Norvegia vrea să interzică maşinile pe combustibil fosil. Ce ţară extraordinară!", a scris omul de afaceri. Tesla Motors este unul dintre cei mai mari producători de maşini electrice din lume.

În aprilie, parlamentul olandez a făcut primul pas în interzicerea la vânzare a vehiculelor pe benzină sau diesel din 2025, potrivit The Globe and Mail

Amendamentul a fost adoptat săptămâna trecută de Camera inferioară a parlamentului olandez la propunerea partidului PvdA. Măsura a întâmpinat o opoziţie puternică din partea dreptei, însă acum Guvernul trebuie să adopte un plan de măsuri pentru implementarea deciziei.

Asta înseamnă interzicerea vehiculelor pe benzină sau diesel, dar şi pe cele hibride, în schmib vor fi permise automobilele alimentate cu hidrogen.

Vânzările de automobile eclectrice în Olanda au însemnat 1.4 din totalul vânzărilor de automobile în Ţara Lalelelor în anul 2013. Pe cap de locuitor, Olandare are cele mai multe maşini electrice după Norvegia.

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/tara-care-vrea-sa-interzica-masinile-pe-benzina-sau-diesel-elon-musk-a-reactionat-ce-tara-extraordinara-15441289
15441289
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.