Patronatele din transporturi invită firmele să renunţe la RCA

Postat la 19 septembrie 2016 284 afişări

Patronatele din transporturi invită firmele să renunţe la RCA

Grupul de federaţii şi confederaţii patronale din domeniul transporturilor care au organizat, la 15 septembrie, protestul faţă de scumpirea poliţelor de asigurare pentru răspundere civilă auto (RCA) invită firmele să renunţe la aceste asigurări, deşi ele sunt obligatorii.

„Invităm toate firmele care nu pot face publice în mod transparent metodele de calcul ale valorilor RCA să renunţe la RCA!”, se arată într-un comunicat al transportatorilor.

Aceştia se întreabă „cum societăţi de asigurări similare din toate ţările UE pot să opereze asigurări RCA la tarife de 5-10 ori mai mici decât în România, fără să clameze pierderi?”.

Comunicatul este transmis de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) şi de organizaţiile patronale APTE 2002, FORT şi APULUM.

Reacţia transportatorilor vine ca urmare a intervenţiilor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR) prin care conducătorii auto profesionişti, dar şi angajatorii acestora, sunt acuzaţi că nu întreprind măsuri eficiente pentru mărirea gradului de siguranţă în circulaţie şi reducerea accidentelor.

De asemenea, patronatele din transporturi solicită Parlamentului „să asigure prin intermediul ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) publicarea valorilor pe ultimii cinci ani pentru fiecare categorie de autovehicule asigurate RCA, dar şi agregate”, astfel încât să se evidenţieze scumpirile din perioada 2015-2016.

Guvernul a adoptat joi, 15 septembrie, o Ordonanţă de Urgenţă prin care recomandă ASF o nouă formulă de calcul pentru poliţele RCA şi plafonează costul acestei asigurări la 7.500 de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.