BMW recheamă în service jumătate de milion de maşini ca urmare a defecţiunilor la motor

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 aprilie 2014 2324 afişări

BMW recheamă în service jumătate de milion de maşini ca urmare a defecţiunilor la motor

Producătorul german de automobile BMW AG a anunţat că va rechema pentru reparaţii jumătate de milion de maşini la nivel mondial, ca urmare a defecţiunilor unor componente din motor, continuând astfel un proces similar început anterior în China. 

Nemţii vizează maşinile produse în intervalul septembrie 2009 - noiembrie 2011, după cum a declarat un purtător de cuvând al BMW, citat de Wall Street Journal

Circa 232.000 de autovehicule vor  fi rechemate în China din cauza problemelor cu sistemele de control din motor, iar alte peste 155.000 vor fi rechemate în SUA.

Problema constă în şuruburile care sunt ataşate la sistem de control din motor, ceea ce ar putea conduce la defectarea sa sau oprirea în timpul deplasării. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a declarat că nu au fost raportate accidente din acest motiv.

BMW şi-a consolidat poziţia de cel mai mare producător de automobile de lux la nivel mondial, cu o creştere de 17% a vânzărilor în luna martie şi de 12% în primul trimestru, relatează Bloomberg. În primele trei luni ale anului, BMW a comercializat 428.259 de vehicule, cu 15.409 mai multe decât ocupanta locului al doilea, Audi. În martie, livrările BMW au atins 186.126 de vehicule.

Toyota, cel mai mare producător de automobile la nivel mondial, a rechemat săptămâna trecută pentru verificări şi reparaţii 6,76 milioane de autovehicule aflate în circulaţie în întreaga lume, printre care se numără şi modele Yaris şi RAV4.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bmw,
service,
rechemare,
automobile,
masini,
producator
/analize/transporturi/bmw-recheama-in-service-jumatate-de-milion-de-masini-ca-urmare-a-defectiunilor-la-motor-12462694
12462694
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.