Anunţul făcut astăzi de Wizz Air: patru noi rute din Timişoara

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 02 iulie 2014 481 afişări

Anunţul făcut astăzi de Wizz Air: patru noi rute din Timişoara

Compania Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România ca număr de clienţi, a anunţat că va introduce, începând cu 1 noiembrie, patru noi rute de la Timişoara.

"Vor fi operate de două ori pe săptămână zboruri de la Timişoara spre Memmingen şi Torino, urmate de două servicii săptămânale spre Charleroi şi Frankfurt Hahn, începând cu 2 şi respectiv 3 noiembrie", se arată într-un comunicat al companiei.

Cu aceste patru noi servicii, Wizz Air oferă în prezent de la Timişoara 14 rute spre şase ţări.

De asemenea, numărul zborurilor către Milano va creşte de la 4 la 5 pe săptămână, către Roma de la 3 la 4 zboruri, către Londra de la 3 la 4 zboruri iar către Dortmund de la 2 la 3 zboruri săptămânal.

În România Wizz Air a transportat 3,2 mil. de pasageri în 2013, cu 14% mai mulţi decât în anul precedent. Compania a anunţat pentru 2014 noi rute din Craiova spre Barcelona, Bologna, Dortmund şi Roma Ciampino, ce se vor adăuga reţelei locale, de 72 de rute.

Timişoara a fost până în 2013 aeroportul principal de operare al companiei Carpatair, intrată în insolvenţă la solicitarea sa. Aeroportul din Timişoara a raportat în 2013 un trafic de circa 750.000 de pasageri, cu jumătate de milion mai puţin faţă de nivelul din urmă cu doi ani. 

Carpatair obţinea la finele anului 2012 o decizie irevocabilă a curţii de apel de la Piteşti de anulare a ajutorului de stat acordat companiei Wizz Air de aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara, care confirma sentinţa anterioară a Tribunalului Timiş, prin care se constata caracterul de ajutor de stat ilegal al măsurii de discount global pentru aeronavele de peste 70 de tone cu care operează compania low-cost.  

Pe lângă investigaţiile aflate pe rolul Comisiei Europene din mai 2011 şi cea a Consiliului Concurenţei din august 2012, încă fără o decizie clară, cele mai avansate sunt două acţiuni în justiţie unde Carpatair cere aeroportului Timişoara despăgubiri pentru prejudicii de 10,5 milioane de euro şi instanţelor să oblige aeroportul să recupereze de la Wizz Air 4 milioane de euro reprezentând ajutor de stat constatat ca fiind ilegal de tribunalul Timiş.

Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii. Iată când poate fi transportat un bagaj de mână gratis.  

Dacă dimensiunile bagajului de mână sunt mai mari de 42x32x25cm, atunci bagajul de mână costă. Află care sunt tarifele unui bagaj de mână la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de mână la Wizz Air.  

Bagajele de cală pot fi transportate în aeronavele Wizz Air contra cost. Află care sunt tarifele unui bagaj de cală la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de cală la Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/anuntul-facut-astazi-de-wizz-air-patru-noi-rute-din-timisoara-12875157
12875157
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.