Un mare bancher anunţă dezastrul pentru angajaţii din bănci: peste 30% din joburi vor dispărea în cinci ani

Autor: Florin Casota Postat la 28 septembrie 2017 11427 afişări

Vikram Pandit, fost CEO al Citigroup, este de părere că 30% din slujbele din domeniul bancar vor dispărea în următorii cinci ani, notează Business Insider.

Un mare bancher anunţă dezastrul pentru angajaţii din bănci: peste 30% din joburi vor dispărea în cinci ani

Într-un interviu pentru Bloomberg TV, bărbatul a spus că inteligenţa artificială va schimba modul în care o bancă funcţionează. "Văd lumea bancară transformându-se, de la instituţii mari financiare, la ceva mai descentralizat", a spus el.

Spusele lui Pandit se potrivesc cu ceea ce a raportat fostul său angajator, Citigroup. Potrivit unui raport al băncii din luna martie, peste 30% din joburile bancare vor dispărea, însă nu în următorii cinci ani, ci în zece ani. Pandit a condus Citigroup din 2007 până în 2012 când şi-a dat demisia. A înfiinţat o companie de private equity numită Orogen Group pe care o conduce în calitate de CEO.

Şi alţi foşti executivi au exprimat păreri similare. Luna trecută, Axel Lehmann, COO al UBS, a spus că inteligenţa artificială va "schimba fundamental domeniul bancar".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.