Investitorii straini i-au facut program Guvernului. Vezi aici ce masuri propun ei pentru relansarea economiei

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 octombrie 2010 22 afişări

Un program Prima Casa 3, privatizarea prin Bursa a companiilor detinute de stat, o candidatura comuna a Romaniei cu Ungaria sau Bulgaria pentru Euro 2020 si angajarea, pe banii sectorului privat, a unor companii de securitate ca sa amelioreze controlul vamal, cu scopul de a combate evaziunea fiscala, figureaza printre propunerile Consiliului Investitorilor Straini pentru Guvern.

Consiliul Investitorilor Straini (CIS) a lansat joi un program de 80 de masuri, din care 12 prioritare, pentru relansarea economiei, despre care investitorii si expertii consultati la intocmirea programului sustin ca vor putea duce la cresterea PIB cu 11,6% de anul viitor pana in 2015, crearea a 250.000 de locuri de munca, investitii cumulate de 7 miliarde de euro si cresterea veniturilor la buget cu 8,5%, in conditiile in care costurile pentru buget ale celor mai urgente masuri n-ar depasi 0,7% din PIB.

"Economia Romaniei poate reintra pe o traiectorie de crestere economica pe termen scurt, cu costuri minime, daca urmarim o strategie clara, sustinuta atat de Guvern, cat si de mediul de afaceri. Pentru a ne asigura ca acest lucru se intampla, suntem gata sa punem la dispozitie expertiza noastra, sa lucram impreuna cu autoritatile si sa alocam resurse financiare consistente pentru a sustine masurile prioritare", a declarat Mariana Gheorghe, presedintele CIS si CEO al Petrom.

CIS si-a declarat disponibilitatea sa contribuie cu expertiza si cu bani pentru aplicarea tuturor masurilor pe care le-a propus.

Mariana Gheorghe se numara printre coautorii initiativei, alaturi de Claudia Pendred, director BERD pentru Romania, si Dominic Bruynseels, CEO al BCR. Programul a fost intocmit in urma unei cercetari derulate in aceasta vara printre membrii CIS, fiind consultate peste 100 de companii. Lista de masuri rezultate a fost filtrata si analizata cu concursul lui Lucian Anghel, economistul-sef al BCR, si Laurian Lungu, managing partner al firmei de cercetare Macroanalitica. Au contribuit Valentin Lazea, economist-sef al BNR, si Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al IMM.

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/investitorii-straini-i-au-facut-program-guvernului-vezi-aici-ce-masuri-propun-ei-pentru-relansarea-economiei-7455408
7455408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.