Grupul Purcari s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti

Postat la 15 februarie 2018 135 afişări

Grupul Purcari, producător de vin, este listat de joi la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul WINE, după realizarea cu succes a unei Oferte Publice Iniţiale (IPO) pentru 49% din acţiunile sale, notează Mediafax.

Grupul Purcari s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti

Oferta a fost bine primită, tranşa dedicată investitorilor retail fiind suprasubscrisă de peste patru ori, în pofida turbulenţelor care au afectat pieţele globale şi care au marcat scăderi record ale indicelui Dow, notează un comunicat al companiei. Preţul final al ofertei a fost de 19 lei/acţiune, valoarea totală a ofertei ajungând la peste 186 milioane lei (50 milioane dolari).

Grupul Purcari este condus de fondatorul şi CEO-ul său, Victor Bostan, de profesie oenolog, alături de acţionarii Horizon Capital, companie de private equity din Ucraina şi Moldova, şi International Finance Corporation (IFC), parte a World Bank Group.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.